Anugerah Khas Pelajar

Ketika Perhimpunan Perdana dan Majlis Penganugerahan Anugerah Dekan yang berlangsung pada 13 Jun lalu, saya dipilih untuk menerima Anugerah Khas Pelajar. Alhamdulillah. Sesuatu yang tak pernah saya terfikir saya terima. Saya anggap ini hadiah sebagai perangsang bukan untuk pelajar lain, tapi pada diri sendiri juga untuk terus berjaya. 

Menerima anugerah ini membuatkan saya lebih segan. Mengiakan saya ini seorang penulis pun sudah cukup membuatkan saya tertunduk sampaikan dagu bercantum dengan dada, apa lagi untuk anugerah ini. 

Terdiam. 

Tak tahu nak cakap apa.

Apa pun anugerah ini selayaknya adalah untuk mak, ba, adik-beradik, pensyarah-pensyarah dan kawan-kawan saya juga. Jom kita potong kongsi seorang sikit. 


Selamat Hari Bapa, Ba

Kata mak, masa kami kecil bila berjalan dia tak nak lepaskan kami. Kalau boleh dia sentiasa nak dukung kami walaupun masa tu kami dah boleh berjalan. Sekarang bila kami bukan saja boleh berjalan malah mampu berlari, jatuh dan bangun, dia tetap anggap kami anak kecil. Di mata dia, kami tak pernah membesar. Tapi kasih sayang dia pada kami makin membesar.

Selamat hari bapa, ba.

Barisan Pelakon Nana Nini Nunu

Ramai yang dah kenal barisan pelakon drama bersiri Nana Nini Nunu tapi tak kurang juga yang asyik bertanya siapa mereka. Mungkin sebab tak sempat baca nama pelakon ketika drama ini disiarkan. Tak kurang juga ada yang cakap macam kenallah artis ni, tapi apa nama dia ya? Hari ni kita kenal seorang demi seorang ya <3 p="">

Barisan pelakon Nana Nini Nunu

   
Eyra Hazali sebagai Nana (Suhana)

Esliza Loy sebagai Nini (Sharifah Haryani)

 
Erynne Erynna sebagai Nunu (Nur Aleya Wahida)

  
Ezrin Loy sebagai Alif


Nasiruddin Nasir sebagai Ba (Baharuddin)

Shafaren Hamid sebagai Ta (Tasyrik)

Khatijah Tan sebagai Bonda (Siti Wahida)

Ustaz Naufal sebagai Ustaz Azhar
Yaya Ma'embong sebagai Cik Aini

Ha, macam mana? Dah kenal? 

Drama Adaptasi Nana Nini Nunu


10 Step to Becoming A Better Writer


Page Like Nana Nini Nunu


Dah 500 orang like page ni. Jom ramai-ramai kita like juga :)
https://www.facebook.com/pages/Nana-Nini-Nunu/517576251594271?ref=hl

Practical Report


Alhamdulillah, akhirnya siap juga practical report saya. Pejam celik pejam celik dah dua tahu saya di Fakulti Filem, Teater & Animasi UiTM Kampus Puncak Perdana. Tinggal selangkah saja lagi untuk habiskan pengajian ijazah ni. Sem 5 saya berdepan dengan praktikal tapi bersyukur sangat-sangat Unit Komunikasi Korporat Kementerian Pertahanan Malaysia memberikan saya pengalaman yang sangat manis. Ternyata pilihan saya ini tepat. Banyak yang saya belajar di sana dan banyak juga ilmu yang boleh saya gunakan dalam penulisan saya nanti. Insya-Allah.

Terima kasih yang tidak terhingga kepada Puan Fazliatul Mohamed Isa, Encik Nazrie Saini, Sarjan Udara Irwan, Prebet Yussuhaimi dan yang lain-lain. Tak dilupakan rakan latihan industri bersama Nurul Syuhada, Jia dan Hisyam. Sayang semua. Peluk ketat-ketat.
 
Rehal Nuharis Blog Design by Ipietoon